€ 6,25

Beschikbaarheid: Op voorraad

Boerenkaas Belegen

Schrijf de eerste review van dit product

Boerenkaas Belegen

Beschrijving

Een echte rauwmelkse belegen boerenkaas kersvers van de boerderij.
Deze boerenkaas is traditioneel bereid door de echte kenner om zo tot zijn volle smaak te komen.

Deze kaas is 18 weken natuur gerijpt.

Ingredienten:
Vetgehalte 48+, ongepasteuriseerde koemelk, zout, annatto, natriumnitraat, zuursel, stremsel, vitamines A, B en D.

Wij verpakken uw kaas in het vacuum met alleen maar vers van het mes gesneden kaas.
Deze hollandse boeren kaas is uitermate geschikt voor het verzenden per post.

Eenvoudig online boerenkaas kopen bij www.megakaas.nl
Boerenkaas bestellen!


Aardappelpuree met hollandse boerenkaas

Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappels
200 milliliter halfvolle melk
1 teen knoflook, fijngesneden
25 gram gezouten roomboter
150 gram belegen boerenkaas, geraspt
1 mespunt nootmuskaat
20 gram peterselie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 minuten uitdampen.
Stamp de aardappels fijn met de pureestamper.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Roer de melk en de knoflook door de puree met een garde, voeg de boter en de kaas toe en blijf roeren met een houten lepel tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Meng de peterselie erdoor en serveer direct.
Het belangrijkste verschil tussen de boerenkaas en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij gaat men uit van rauwe melk, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend. Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd, dat wil zeggen vijftien seconden lang verhit tot een temperatuur van circa 65 °C. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Een tweede verschil is dat men in de fabriek uitgaat van gestandaardiseerde melk. Dat wil zeggen dat het vetgehalte van de melk op een bepaald niveau is gebracht. Op de boerderij kan het vetgehalte variëren. Een derde verschil is dat op de boerderij de kaas grotendeels met de hand wordt gemaakt. Het productieproces van deze Hollandse delicatesse gebeurt volledig op de kaasboerderij. Door zijn bereiding heeft dit product een erg streekgebonden smaak, want bij de ontwikkeling van zijn typische smaak spelen vooral de natuurlijke factoren zoals klimaat, hoedanigheid van de plaatselijke grondsoort, het daarop groeiende gras en de daarop geteelde gewassen voor de voedering van het vee een grote rol. Goudse boerenkaas heeft dus zijn typische "goût du terroir". Na deze productie is een korter of langer durende rijping van belang. Omdat hierbij de omstandigheden (temperatuur, vochtigheid, hygiëne) goed beheerst moeten worden, wordt er doorgaans gerijpt in gespecialiseerde kaaspakhuizen. Deze kaasspecialiteit heeft een volle en romige smaak en een heerlijk aroma. Deze kaas is verkrijgbaar in diverse leeftijdssoorten.

Klantenreviews

No reviews yet

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register