€ 6,50

Beschikbaarheid: Op voorraad

Boerenkaas Pittig Belegen- Extra Belegen

Schrijf de eerste review van dit product

Boerenkaas Pittig Belegen- Extra Belegen

Beschrijving

Een heerlijke pittig belegen boerenkaas vers van de boerderij.
Boerenkaas is een rauwmelkse kaas.

Deze kaas is 8 maanden natuur gerijpt.

Ingredienten:
Vetgehalte 48+, ongepasteuriseerde koemelk, zout, stremsel, zuursel, natriumnitraat, annatto, vitamines A,B en D.

Wij verpakken uw kaas in het vacuum met alleen maar vers van het mes gesneden kaas.
Deze hollandse boerenkaas is uitermate geschikt voor het verzenden per post.

Eenvoudig online boerenkaas kopen bij www.megakaas.nl


Pompoensoep met Boerenkaas

Ingrediënten

(4 personen)
•1 kg (geschild gewicht) fles pompoen
•1 ui
•1 teentje knoflook
•1 appel
•1 steel bleekselderij
•1 rode peper
•1 el boerenboter
•1 groentebouillonblokje
•1 klein bosje peterseli
•zout en peper
•200 g geraspte belegen Boerenkaas

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit in een ruime koekenpan de ui, knoflook en pompoen aan in de boter. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken totdat alles lekker gaar is. Hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer de soep fijn met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Rasp de Boerenkaas, schep de pompoensoep in kommen en strooi er royaal kaas over.

Bereiden: ± 30 min.



Het belangrijkste verschil tussen de boerenkaas en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij gaat men uit van rauwe melk, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend. Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd, dat wil zeggen vijftien seconden lang verhit tot een temperatuur van circa 65 °C. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Een tweede verschil is dat men in de fabriek uitgaat van gestandaardiseerde melk. Dat wil zeggen dat het vetgehalte van de melk op een bepaald niveau is gebracht. Op de boerderij kan het vetgehalte variëren. Een derde verschil is dat op de boerderij de kaas grotendeels met de hand wordt gemaakt. Het productieproces van deze Hollandse delicatesse gebeurt volledig op de kaasboerderij. Door zijn bereiding heeft dit product een erg streekgebonden smaak, want bij de ontwikkeling van zijn typische smaak spelen vooral de natuurlijke factoren zoals klimaat, hoedanigheid van de plaatselijke grondsoort, het daarop groeiende gras en de daarop geteelde gewassen voor de voedering van het vee een grote rol. Goudse boerenkaas heeft dus zijn typische "goût du terroir". Na deze productie is een korter of langer durende rijping van belang. Omdat hierbij de omstandigheden (temperatuur, vochtigheid, hygiëne) goed beheerst moeten worden, wordt er doorgaans gerijpt in gespecialiseerde kaaspakhuizen. Deze kaasspecialiteit heeft een volle en romige smaak en een heerlijk aroma. Deze kaas is verkrijgbaar in diverse leeftijdssoorten.

Klantenreviews

No reviews yet

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register