€ 6,50

Beschikbaarheid: Op voorraad

Geitenkaas Jong Belegen

Schrijf de eerste review van dit product

Geitenkaas Jong Belegen

Beschrijving

Een zachte romige jong belegen hollandse geitenkaas.

Deze kaas is 10 weken natuur gerijpt.

Ingredienten:
vetgehalte 48+, gepasteuriseerde geitenmelk, zout, zuursel, stremsel.

Wij verpakken uw kaas in het vacuum met alleen maar vers van het mes gesneden kaas.
De hollandse geitenkaas is uitermate geschikt voor het verzenden per post.


Geitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven.

De belangrijkste bestanddelen in kaas zijn: vet, eiwit en melkzouten. De lactose wordt tijdens de bereiding van kaas door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur. Hierdoor krijgt de kaasmassa een bepaalde zuurgraad (pH), die belangrijk is voor de consistentie en de rijping van de kaas.

Het zout dat wordt toegevoegd bij de bereiding van kaas heeft ten eerste een remmende werking op de groei van ongewenste bacteriën. Ten tweede heeft het zout invloed op de consistentie en de smaak.

Na de bereiding zal de kaas tijdens het rijpen geleidelijk veranderingen ondergaan, waardoor het de gewenste eigenschappen zal krijgen.

Geitenkaas is witter van kleur dan kaas gemaakt van koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer in hun spijsverteringskanaal omzetten in vitamine A. De vetzuurmoleculen in geitenmelk zijn kleiner dan die in koeienmelk, waardoor geitenkaas lichter verteerbaar is.

Online verkrijgbaar bij www.megakaas.nl
Geitenkaas kopen/bestellen!


Geitenkaas salade

4 porties

Ingrediënten
1 zak gemengde sla
1 dikke plak milde geitenkaas
0,5 pot zongedroogde tomaten
0,5 pakje spekjes
50 gram geroosterde pijnboompitten
40 milliliter olijfolie uit Spanje
20 milliliter witte wijnazijn
1 eetlepel honingmosterd
honing naar smaak

Bereidingswijze

Maak een dressing van de witte wijnazijn, olijfolie en honing mosterd (door de olie bij de azijn te druppelen en snel te mengen tot een egale massa). Voeg naar smaak peper en/of zout toe. Doe de sla in een kom en meng de dressing erdoor. Bak de spekjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat ook de zongedroogde tomaten uitlekken. Voeg de spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe aan de sla. Verwarm de geitenkaas kort in de oven of magnetron, zodat deze lauw warm is. Leg de geitenkaas bovenop de salade. Sprenkel naar smaak wat honing over de salade.

Klantenreviews

No reviews yet

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register